Tur til Vøienvolden gård

Vindu forside

Elevene på 6.trinn fikk en litt annerledes dag på torsdag og fredag i forrige uke. De var på Vøienvolden gård og lærte hvordan de bygde ting i gamle dager. 

Vøienvolden gård var for lenge siden nesten ikke noe man kan kalle en gård. Den var helt ødelagt. De som flytta inn hadde ikke penger til å fikse den. Mannen i huset var en vanlig mann som eide et klesbyrå. Når første verdenskrig brøt ut trengte mange land uniformer, og han solgte veldig mange av dem. Da fikk råd til å pusse opp gården. Et firma kjøpte gården og de prøver å holde den så fin som mulig. Den er åpen for alle. 

Det var fire forskjellige aktiviteter, og det var: Lage maling og male - vi syntes det var morsomt å få fargepulver i håret. Å mure - det var bra med søl. Lafte - det var tungt men veldig gøy. Restaurere vinduer - det var merkelig og ta på «limet» til vinduene og det var kult å skjære glass.

Alle i klassen syntes at turen var vellykket og vi fikk lov til å titte litt inni husene. Når vi gikk hjem tror jeg alle var glade og fornøyde.  

Laget av Phillip OG VILMER