Mat på LAKS

MorgenLAKS
Vi serverer frokost på Bessa vanlige skoledager fra kl. 07.30-08.15

Etter skolen
Vi serverer varm mat på Bessa etter skolen hver dag, i tidsrommet fra skoleslutt til kl. 15.00.

Menyen er utarbeidet av AKS sin egen kokk, Cathrine Førland, etter inspirasjon og videreføring av oppskrifter fra AKS sitt samarbeidsprosjekt skoleåret 2018/2019, med Geitmyra matkultursenter for barn.

Maten som serveres på Aktivitetsskolen er et mellommåltid. Hvis barna ikke skulle like maten på menyen, eller opplever at det ikke er nok mat, må det medbringes to matpakker. En for skole og en for AKS.

Ferier
Barna må alltid ha med seg to matpakker i ferier.
Enkelte dager serverer vi mat i sammenheng med forskjellige aktiviteter og turer: matlaging, baking, mat på bål/grill ute og felles måltider. Informasjon om dette vil stå i ferieprogrammet.

Allergier
Vi har alltid alternativ til barn med matallergier. Foresatte er ansvarlig for holde Aktivitetsskolen oppdatert i forhold til algerier, medisiner m.m.

Kurs, klubb og prosjekter:

I rammeplanen for Aktivitetsskolen står det, under Mat og helse:
«AKS legger til rette for at elevene får erfaring med å tilberede måltider, får kunnskap om ernæring og sørger for gode fellesopplevelser gjennom måltidene.»

Vi har kurs innfor temaområde Mat og helse for 3. og 4.trinn i kursperiodene. I tillegg har vi læringstøttende KLUBB-aktiviteter gjennom året: matklubben, bakeklubben, matpakkeklubben, kafé og mat på bål/bålpanne ute m.m.

Kurs 3. og 4. trinn

Bakekurs
Liker du å bake? Her lærer vi forskjellige oppskrifter og fremgangsmåter. Samtidig får du mulighet til å være med på å perfeksjonere pizzadeigen til AKS sin hjemmelagde FredAKSPizza, som er en del av vår faste meny på BESSA.
Kursene tar for seg spesifikke emner, og barna vil være med å bake forskjellig gjærbakst- søt og grov, kaker og andre godsaker. På kjøkkenet er det viktig med god hygiene og et godt samarbeid så dette skal vi lære om og øve på. Bor det en baker i deg? Ja da må kan du velge dette kurset.

"Læringsrik mat"; et AKS- Skolesamarbeidsprosjekt 4. trinn.
I skoleåret 2018/2019 gjennomførte AKS samarbeidsprosjektet "Læringsrik mat" sammen med Geitmyra matkultursenter for barn. Dette ønsker skole og AKS å videreføre.

Vi vil at barn skal ha det gøy og samtidig lære mye mens de lager mat; derav navnet Læringsrik mat. Matlaging er læring på mange plan. Vi øver ord og begreper og vi snakker om hvor maten kommer fra. Vi måler, multipliserer opp delmengder i oppskrifter og snakker om temperatur og varmekilder

Dette er et tilbud til alle elever på 4. trinn- også til de elevene som ikke går på AKS. Det vil være organisert i en liten gruppe på 4-5 elever av gangen, og vil foregå i de faste mat og helse - timene, samt utover i AKS-tiden til ca. kl. 15.00. Elevene vil gjennomføre matlagingen på Bessa sammen med Cathrine. Når skolen slutter og AKS starter, vil elevene få i oppgave i introdusere matretten de har laget for alle barna på AKS. Først for Blå base (1. trinn), så Lilla (2.trinn) og til slutt sin egen base Gul. De vil få anledning til å spise sammen med siste gruppe. Foresatte som har elever som ikke går på AKS må samtykke i at eleven blir på AKS til kurset er ferdig, altså ca. kl. 15.00. Alle vil få informasjon om gruppeinndelingen av kontaktlærer.

Mål: - Å lage velsmakende og sunn mat i henhold til nasjonale kostholdsråd

- At det skal være en læringsrik opplevelse for elevene på 4.trinn